Porlom Andelsmejeris ostförsäljning överförs till det nya dotterbolaget Porlammin Meijeri Oy

Porlom andelsmejeri har beslutat att separera sin osttillverkning och marknadsföring helt till sitt dotterbolag, Porlammin Meijeri Oy. Dotterbolaget Porlammin Meijeri Oy tas i drift den 30 juni 2016 när ostens verksamheten överförs till bolaget. Syftet med separationen är att bättre kunna möta marknadens utmaningar och förbättra villkoren för att tillhandahålla och utveckla ostprodukter och tjänster.

Porlom andelsmejeri äger hela aktiestocken i Porlammin Meijeri Oy. Ost företaget kommer att förbli en grundläggande del av Porlom andelsmejeris koncernens verksamhet. Efter omorganisationen kommer ostföretaget att drivas under namnet "Porlammin Meijeri Oy", men produkter eller varumärken kommer inte att ändras.

För närvarande äger Porlom andelsmejeri 100% av aktierna i Porlammin Meijeri Oy, som grundades andelsmejeriet, men i framtiden kommer företaget att ge samarbetspartners en chans att köpa aktier i det nya aktiebolaget. Planen är att öka mejeriets ost verksamhet väsentligt i framtiden, och flera ägare skulle möjliggöra större resurser för att utveckla verksamheten.

VD för Porlammin Osuusmeijeri kooperativ, Kari Ollikainen, kommer även att fungera som VD för Porlammin Meijeri Oy.

Det nya bolaget Porlammin Meijeri Oy kommer också att fortsätta Porlom Andelsmejeris logistik och uthyrningsverksamhet.

För mer information, kontakta

VD Kari Ollikainen

telefon +358 500 354083

e-post kari.ollikainen@porlammin.fi

ETT LITET MEJERI GER BÄTTRE SERVICE

Porloms mejeri är mjölkproducenternas egna oberoende företag som är det enda aktiva ysteriet i södra Finland. Som ett litet oberoende ysteri utvecklar vi hela tiden nya välsmakande produkter till våra kunder. Vi är kända för vår produktionstillförlitlighet och förstklassiga kvalitet. Ostarna från Porlom Ysteri framställs med dagens teknologi i kombination med ett hundraårigt kunnande. 

De goda smakerna är också något som sammanför Porlom mejeris arbetare. Därför utvecklar vi kontinuerligt våra produkter, som vi erbjuder ostdiskar och restauranger, våra ostsmaker är därför något som stannar kvar länge i minnet.

Som ett flexibelt ysteri framställer vi såväl våra egna produkter som skräddarsydda specialostar och rivostblandningar efter våra kunders smak och tycke. I ostvänners munnar är vi mest kända för vår starka och fylliga svartstämplade emmentaler. Precis som med de flesta av våra produkter kan den fås i såväl bit, riven och som mjukost allt efter kundens önskemål och preferens.

Välkommen att bekanta dig med Porloms bästa ostar.

Kontakta oss och få en offert!

Länk till Oiva-raporten på nätet.

Mustaleima Emmental